Labradorinnoutaja on maailman suosituin koirarotu. Labradorinnoutajat ovat erittäin monipuolisia käyttökoiria. Ne on jalostettu metsästyskoiraksi, jota käytetään noutavana koirana vesilinnustuksessa, mutta myös muun pienriistan talteen ottamisessa sekä haavoittuneen, loukkaantuneen riistan jäljestämisessä. Rodun monipuolisuudesta kertoo, että labradorit toimivat myös opaskoirina, huume- ja pommikoirina, terapiakoirina, liikuntavammaisten avustajakoirina, sienikoirina sekä monenlaisissa muissa haju- ja etsintätehtävissä. Suurin suosio rodulla maailmanlaajuisesti ajatellen on kuitenkin seurakoirana.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Labradorinnoutaja on erittäin monipuolinen koirarotu. Se soveltuu erinomaisesti niin perhekoiraksi kuin käyttö- ja harrastuskoiraksikin. Labradorinnoutaja on jalostettu metsästyskoiraksi, mutta se voi elää onnellista koiranelämää ilman metsästyskäyttöä. Pelkäksi sohvakoiraksi labradori ei kuitenkaan sovi sen aktiivisen luonteen vuoksi. Labradorinnoutaja tarvitsee riittävästi liikuntaa ja myös aivotyöskentelyä.

Mitä kasvattajana haluan tietää, kun olet hankkimassa minulta koiranpentua

-aiemmasta koirakokemuksestasi ja kokemuksestasi tai taustatiedoista juuri tästä rodusta

– sitoutumisestasi tarpeellisiin terveystarkastuksiin,  luustokuvauksiin ja silmäpeilaus ( Terveystarkastukset ovat erittäin tärkeitä. Ei riitä, että jalostuskoirat tutkitaan, myös niiden jälkeläiset pitää tarkastaa )

– perhe- ja asumistilanteestasi

– taloudessa jo olevista lemmikeistä

– oletko valmis harrastamaan aktiivisesti/rodunomaisesti koiran kanssa. Kokeisiin tai näyttelyihin ?

 Vaikka olisit etsimässä ’ihan vaan kotikoiraa”’,  kasvattajana haluan, että kasvatit saavat rodulle tyypillistä tekemistä ja esim. riittävästi liikuntaa. Erityisesti metsästykseen ja muuhun työskentelyyn jalostetut koirat tarvitsevat rodunomaista toimintaa voidakseen hyvin.

 ❤Toiveena koko elämän koti, vastuullinen omistaja ja toimiva kommunikaatio molemminpuolin ❤